19 març 2019

Juanjo Villanueva, Catedràtic Emèrit de Ciències de la Computació a la Universitat Autònoma de Barcelona i fundador del Centre de Visió per Computador de la UAB, acaba de publicar el llibre "Introducción al emprendimiento: Conceptos y metodologías para crear startups".

[+]
21 febrer 2019

· El projecte europeu TeRRIFICA engega amb una primera trobada a Bonn, Alemanya, celebrada els darrers 4 i 5 de febrer.
· Vuit institucions europees comencen a treballar plegades per a fomentar l’adaptació i mitigació del canvi climàtic en diferents regions europees, concretament a Bielorússia, França, Alemanya, Polònia, Sèrbia i Espanya.
· En el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la Comissió Europea, el projecte pretén influir en les polítiques d’adaptació al canvi climàtic mitjançant un seguit d’accions de recerca i innovació responsables (RRI) i la co-creació de coneixement amb diferents actors clau.
· L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) forma part del consorci del projecte, liderant la comunicació del mateix. L'ACUP, a través de la Plataforma CTI, també s'encarregarà de coordinar el pilot sobre adaptació i mitigació al canvi climàtic que es realitzarà a l'àrea metropolitana de Barcelona. Hi participaran experts, diferents actors clau i grups d'investigadors de les universitats públiques catalanes

[+]
17 desembre 2018

El Consell General de Fira de Barcelona ha acordat el nomenament de Pau Relat, conseller delegat del grup Mat Holding, com a nou president del Consell d'Administració en substitució de Josep Lluís Bonet, que ha estat al capdavant de la institució des del 2004. A més del president, s'ha aprovat la designació de quatre consellers d'aquest òrgan de govern, integrat en l'actualitat per nou membres.

[+]
Universidades y Empresas. Apuntes para crear sinergias con sentido
13 desembre 2018
Guy Haug, Pello Salaburu, Senén Barro, Josep M. Vilalta, Federico Gutiérrez-Solana Salcedo, María Ramos, Francisco Marcellán, María Antonia García Benau, Juan Hernández Armenteros i Blas Furió Párraga

Aquest nou document reprèn qüestions que són presents en el debat públic i obre nous interrogants que ajudin a entendre una mica millor el sentit de les sinergies entre les universitats i les empreses.

[+]
25 octubre 2018

El 31 d'octubre es presentarà al Palau Robert (passeig de Gràcia, 107, 08008 Barcelona) la Plataforma RIS3-MCAT per conèixer els àmbits de recerca i innovació a Catalunya.

[+]
Jornades Catalunya Futura 2018
25 octubre 2018

Les Jornades estan centrades en la temàtica del futur del treball i les perspectives i reptes que aquest suposa per a les empreses, universitats i sector públic. S’estan celebrant avui dijous 25 d’octubre a Vilafranca del Penedès. La Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI) ha agrupat 42 representats d’universitats, associacions empresarials i diversos líders d’institucions públiques, empreses i sindicats per a analitzar i debatre sobre aquest tema estratègic de país. S’ha fet palesa la necessitat de potenciar les relacions exitents entre el món acadèmic, el sector privat i les institucions públiques, així com fer més transversals les titulacions universitàries i l’aprenentatge al llarg de la vida, per tal d’afrontar els reptes derivats del futur de l’ocupació a Catalunya. Aquestes Jornades donen el tret de sortida a un conjunt d’activitats d’anàlisi i debat sobre el futur del treball a escala local i internacional que s’impulsaran des de la Plataforma CTI i la Global University Network for innovation (GUNi).

[+]
25 setembre 2018

El dijous 20 de setembre es va reunir un primer grup d’experts amb l'objectiu d'incloure els seus punts de vista i consensuar l'Agenda d'Innovació Social de Catalunya 2018-23. L’Agenda pretén ser un punt de partida per al debat, la reflexió i la confluència dels diversos actors involucrats en la innovació social a Catalunya —institucions públiques, empreses privades, organitzacions del tercer sector i universitats—. D’aquesta manera es vol estimular tant la reflexió com l’acció entorn la cohesió social i la pobresa a Catalunya per tal de fer-hi front amb respostes innovadores.

[+]
31 gener 2018

Repensar l’organització del treball, situar els professionals al centre de la feina, formar el professorat en la transversalitat i fer una aposta més decidida per l’educació són algunes de les propostes que han sorgit aquest dimarts 30 de gener al seminari ‘El futur del treball: tecnologies, competències, valors i coneixements en l’horitzó 2030’ que ha tingut lloc al Palau Macaya de Barcelona organitzat per l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació i l’Obra Social “la Caixa”.

[+]
9 juny 2017
Plataforma CTI

La Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI) junt a un equip d’experts redactarà abans de la fi d’aquest any 2017 una Agenda Social de la Innovació per Catalunya. Aquesta Agenda serà un document d’anàlisi i de reflexió conjunta, però també un recull de propostes específiques i iniciatives per dur a terme en els propers anys per tal de donar respostes eficaces i eficients als reptes socials del país. L’Agenda Social té la missió de completar l’Agenda per a la innovació i la competitivitat de Catalunya que es va presentar l’any passat, reforçant la perspectiva social que les pràctiques d’innovació i competitivitat han d’incorporar. La presentació formal del document tindrà lloc el mes de desembre.

[+]
16 desembre 2016
Plataforma CTI

El dijous, 14 de desembre, va tenir lloc el Seminari internacional 2016: ‘Innovació i reptes socials’ al Palau Macaya de Barcelona. El seminari, impulsat per la Plataforma Coneixement Territori i Innovació (Plataforma CTI) amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, la Fundació “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, se celebra cada any i és un esdeveniment singular d’alt nivell en què representants de les universitats públiques, els màxims responsables de les principals empreses catalanes i experts en innovació i competitivitat territorial es reuneixen per a intercanviar iniciatives i experiències conjuntes.

[+]
28 abril 2016
Plataforma CTI

Sergi Bonet, president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), Josep González, president PIMEC, Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball Nacional, i Josep M. Vilalta, secretari executiu de l’ACUP, han presentat avui al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, l’Agenda per a la innovació i la competitivitat de Catalunya 2015-2020, a qui ha acompanyat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

[+]
16 gener 2017
Plataforma CTI

L’Atles de la innovació a Catalunya presenta en format vídeo 16 experiències de col·laboració entre les universitats públiques catalanes, els centres de recerca i tecnològics i empreses. L’Atles és un projecte que impulsa la Plataforma CTI per promoure la col·laboració entre les universitats, la recerca i les empreses. Cada any s’escullen casos d’estudi per tal de descriure i difondre experiències de cooperació entre grups de recerca i empreses. L'objectiu és mostrar, des d'àmbits i casos molt diversos entre ells, els elements que intervenen en aquesta col·laboració.

[+]
 
20 juny 2016
Plataforma CTI

Mig centenar de persones del món de la universitat i l’empresa van assistir ahir a la presentació de les 18 experiències de cooperació universitat-empresa que conformen la segona edició de l’Atles de la innovació a Catalunya 2016 que va tenir lloc la Casa Convalescència de Barcelona.

[+]
 
10 febrer 2016
Josep M. Vilalta

Situar la innovació al centre del model econòmic i social de Catalunya és un repte indefugible: ens hi juguem el futur. La innovació és un factor clau per a la competitivitat i per al desenvolupament de les societats i el seu benestar.

[+]
 
4 febrer 2016

El proper 7 de març s’iniciarà la primera edició del curs MOOC d’emprenedoria “Com crear la teva empresa” adreçat a estudiants de grau i màster i ex alumnes. L’objectiu del curs és oferir eines als estudiants i exestudiants recents per adquirir competències i coneixements sobre conceptes claus per a tirar endavant un projecte empresarial, però també de gran utilitat per a la pràctica professional.

[+]
 
26 gener 2016
Plataforma CTI

El president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, i el de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, Enric Fossas, van signar el dijous 21 de gener un conveni de col·laboració pel què el Consell es compromet a contribuir en l’impuls de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI).

[+]
 
23 novembre 2015
Plataforma CTI

El 'Seminari internacional Innovació per a la competitivitat territorial', organitzat per la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI), una trobada anual que el passat 19 de novembre va aplegar més d'un centenar de persones entre representants de les universitats públiques i de les principals empreses catalanes, així com experts en innovació i competitivitat territorial.

[+]
 
18 novembre 2015
Plataforma CTI

Una estratègia, amb accions concretes, per situar la innovació al centre del model econòmic i social de Catalunya

[+]
 
26 juny 2015
Plataforma CTI

Els dies 12 i 13 de juny d’enguany es van celebrar les Jornades Catalunya Futura, impulsades per la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI), al Monestir de Poblet. En aquesta tercera edició s’hi va analitzar i debatre sobre la temàtica de la innovació per a la competitivitat territorial. Una cinquantena de representants de les universitats públiques catalanes, de diverses empreses i associacions empresarials, i d’institucions catalanes, així com un seguit d’experts i representants polítics de l’Estat i de la Unió Europea hi van prendre part, a porta tancada.

[+]
 
5 juny 2015
Plataforma CTI

El dimecres, 3 de juny, va tenir lloc el seminari ‘Competitivitat territorial i universitats. El rol de les universitats en les estratègies regionals d’especialització intel·ligent a Europa’ al Recinte modernista de Sant Pau de Barcelona. La jornada la va organitzar Plataforma Coneixement, Territori, Innovació (CTI).

[+]
 
24 febrer 2015
Enric Fossas

Entrem en el tercer any de vida de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI). Com sabeu, la Plataforma CTI treballa prioritàriament una temàtica en què coincideixen els agents de la triple hèlix (universitats, empreses i administracions públiques). El primer any es va dedicar a aprofundir en les connexions entre coneixement i innovació. El segon any el treball es va centrar en el mercat laboral i el capital humà.

[+]