16 desembre 2016
Plataforma CTI

El dijous, 14 de desembre, va tenir lloc el Seminari internacional 2016: ‘Innovació i reptes socials’ al Palau Macaya de Barcelona. El seminari, impulsat per la Plataforma Coneixement Territori i Innovació (Plataforma CTI) amb la col·laboració de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, la Fundació “la Caixa” i la Generalitat de Catalunya, se celebra cada any i és un esdeveniment singular d’alt nivell en què representants de les universitats públiques, els màxims responsables de les principals empreses catalanes i experts en innovació i competitivitat territorial es reuneixen per a intercanviar iniciatives i experiències conjuntes.

[+]
20 juny 2016
Plataforma CTI

Mig centenar de persones del món de la universitat i l’empresa van assistir ahir a la presentació de les 18 experiències de cooperació universitat-empresa que conformen la segona edició de l’Atles de la innovació a Catalunya 2016 que va tenir lloc la Casa Convalescència de Barcelona.

[+]
28 abril 2016
Plataforma CTI

Sergi Bonet, president de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), Josep González, president PIMEC, Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball Nacional, i Josep M. Vilalta, secretari executiu de l’ACUP, han presentat avui al president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, l’Agenda per a la innovació i la competitivitat de Catalunya 2015-2020, a qui ha acompanyat el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

[+]
16 gener 2017
Plataforma CTI

L’Atles de la innovació a Catalunya presenta en format vídeo 15 experiències de col·laboració entre les universitats públiques catalanes, els centres de recerca i tecnològics i empreses. L’Atles és un projecte que impulsa la Plataforma CTI per promoure la col·laboració entre les universitats, la recerca i les empreses. Cada any s’escullen casos d’estudi per tal de descriure i difondre experiències de cooperació entre grups de recerca i empreses. L'objectiu és mostrar, des d'àmbits i casos molt diversos entre ells, els elements que intervenen en aquesta col·laboració.

[+]
 
10 febrer 2016
Josep M. Vilalta

Situar la innovació al centre del model econòmic i social de Catalunya és un repte indefugible: ens hi juguem el futur. La innovació és un factor clau per a la competitivitat i per al desenvolupament de les societats i el seu benestar.

[+]
 
4 febrer 2016

El proper 7 de març s’iniciarà la primera edició del curs MOOC d’emprenedoria “Com crear la teva empresa” adreçat a estudiants de grau i màster i ex alumnes. L’objectiu del curs és oferir eines als estudiants i exestudiants recents per adquirir competències i coneixements sobre conceptes claus per a tirar endavant un projecte empresarial, però també de gran utilitat per a la pràctica professional.

[+]
 
26 gener 2016
Plataforma CTI

El president del Consell General de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, i el de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques, Enric Fossas, van signar el dijous 21 de gener un conveni de col·laboració pel què el Consell es compromet a contribuir en l’impuls de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI).

[+]
 
23 novembre 2015
Plataforma CTI

El 'Seminari internacional Innovació per a la competitivitat territorial', organitzat per la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI), una trobada anual que el passat 19 de novembre va aplegar més d'un centenar de persones entre representants de les universitats públiques i de les principals empreses catalanes, així com experts en innovació i competitivitat territorial.

[+]
 
18 novembre 2015
Plataforma CTI

Una estratègia, amb accions concretes, per situar la innovació al centre del model econòmic i social de Catalunya

[+]
 
26 juny 2015
Plataforma CTI

Els dies 12 i 13 de juny d’enguany es van celebrar les Jornades Catalunya Futura, impulsades per la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (CTI), al Monestir de Poblet. En aquesta tercera edició s’hi va analitzar i debatre sobre la temàtica de la innovació per a la competitivitat territorial. Una cinquantena de representants de les universitats públiques catalanes, de diverses empreses i associacions empresarials, i d’institucions catalanes, així com un seguit d’experts i representants polítics de l’Estat i de la Unió Europea hi van prendre part, a porta tancada.

[+]
 
5 juny 2015
Plataforma CTI

El dimecres, 3 de juny, va tenir lloc el seminari ‘Competitivitat territorial i universitats. El rol de les universitats en les estratègies regionals d’especialització intel·ligent a Europa’ al Recinte modernista de Sant Pau de Barcelona. La jornada la va organitzar Plataforma Coneixement, Territori, Innovació (CTI).

[+]
 
24 febrer 2015
Enric Fossas

Entrem en el tercer any de vida de la Plataforma Coneixement, Territori i Innovació (Plataforma CTI). Com sabeu, la Plataforma CTI treballa prioritàriament una temàtica en què coincideixen els agents de la triple hèlix (universitats, empreses i administracions públiques). El primer any es va dedicar a aprofundir en les connexions entre coneixement i innovació. El segon any el treball es va centrar en el mercat laboral i el capital humà.

[+]
 
23 febrer 2015

El secretari executiu de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques, Josep M. Vilalta, ha comparegut aquest dimarts, 10 de febrer de 2015, al Parlament de Catalunya en el marc de la comissió d’Empresa i Ocupació que estudia el Projecte de Llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei d’Ocupació de Catalunya.

[+]