The Human Capital Report
Data publicació: 
20 febrer 2014
Autor: 
World Economic Forum

El World Economic Forum (WEF) ha publicat recentment el Human Capital Report, que analitza el potencial econòmic a llarg termini a partir del seu capital humà. L’informe analitza quatre indicadors (salut i benestar, educació, mà d’obra i ocupació, i entorn propici) en 122 països, a més d’altres factors, com les infraestructures, el marc legal i la mobilitat social. Així, pretén crear més consciència del rol principal que té el capital humà com a pilar fonamental del creixement, l’estabilitat i la competitivitat dels estats.

Els resultats quantitatius mostren que vuit dels deu primers països del rànquing són europeus. El primer lloc d’aquest rànquing l’ocupa Suïssa, i com a països no europeus hi trobem Singapur, en la tercera posició, i el Canadà, en desè lloc. Val a dir que els Estats Units, malgrat que són la primera potència econòmica mundial, ocupen el setzè lloc a causa dels mals resultats en salut i benestar.

Per la seva banda, Espanya ocupa el vint-i-novè lloc del rànquing mundial, i se situa dotzena posició en salut i benestar, i en setena pel que fa a ocupació. 

Com a conclusions qualitatives generals, l’informe destaca la necessitat que tenen les economies de fer front als canvis demogràfics, amb un envelliment progressiu i una creixent desocupació juvenil. Per a aconseguir-ho, els estats han de tenir en consideració tots aquests indicadors que afavoreixen el capital humà i, en conseqüència, la productivitat econòmica.