• Contacte

Josep M. Vilalta i Verdú

secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques i director de la Global University Network for Innovation

Josep M. Vilalta i Verdú (Barcelona, 1965) és el secretari executiu de l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP) i director de la Global University Network for Innovation (GUNi), formada per la UNESCO i l’ACUP. És llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona (UB), màster en Gestió Pública per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), màster en Teoria Política i Social per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i postgraduat en Higher Education Management per la Open University/Universiteit Twente.

Especialista en gestió i polítiques públiques, polítiques educatives i gestió universitària i de la R+D, ha estat professor en gestió i polítiques públiques en diversos centres universitaris i de formació, visitant a les universitats de Londres (Gran Bretanya) i de Twente (Països Baixos), i impulsor i director del Màster de Gestió i Política Universitària.

Ha estat subdirector general de Recerca i cap de l’Àrea d’Avaluació, Estudis i Cooperació Universitària de la Generalitat de Catalunya, impulsor i coordinador de la Càtedra UNESCO de Gestió de l’Ensenyament Superior, cap de la Unitat de Planificació Estratègica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), secretari executiu del Centre Internacional d’Investigació dels Recursos Costaners i subdirector de Gestió del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC.

Amb més de seixanta publicacions entre articles, capítols de llibres i llibres sobre gestió pública, polítiques públiques, educació, universitats i política científica, ha impulsat i participat en diversos projectes i grups d’experts de la Generalitat de Catalunya, la Comissió Europea, l’OCDE, la UNESCO i en diversos països en matèria d’educació i universitats, política científica i gestió de polítiques públiques. Ha estat director de l’Anuari de la Fundació Jaume Bofill “Reptes de l’educació a Catalunya” i “Una agenda per transformar l’educació a Catalunya”. Forma part del Grup d’experts de l’Estat espanyol en política universitària Studia XXI i és col·laborador habitual dels diaris La Vanguardia, ARA i Nació Digital.