• Contacte

Alsina Burgués, Victòria

consellera d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del Govern de la Generalitat de Catalunya

Victòria Alsina Burgués és consellera d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Amb anterioritat al seu nomenament com a consellera, era professora i directora acadèmica del Centre per a la Ciència i el Progrés Urbà de la Universitat de Nova York i investigadora en cap del Laboratori de Governança (The GovLab) de la mateixa universitat.

Doctora en Ciències Polítiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra (UPF), ​​on també va cursar la llicenciatura en Ciències Polítiques i de l’Administració, té un MPA de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i un Màster en Direcció Pública d’ESADE-Universitat Ramon Llull (URL).

La seva investigació i docència actuals es centren en la recerca de solucions innovadores per tal de repensar les institucions públiques, explorant com la governança col·laborativa pot canviar la forma en què governem i ajudant a les comunitats i institucions a treballar conjuntament per resoldre els problemes públics de forma més eficaç i legítima.

Investigadora a la Harvard Kennedy School (Mossavar-Rahmani Center for Business and Government, Ash Center for Democratic Governance and Innovation, Belfer Center for Science and International Affairs) i membre de la Senior Common Room de la Lowell House a la mateixa universitat, ha estat guardonada amb la pretigiosa beca Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowship.

Actualment, dirigeix l’estratègia de col·laboració público-privada al World Economic Forum (G20 Global Smart Cities Alliance on Technology Governance) i representa a Espanya al Comitè d’Intel·ligència Artificial del Consell d’Europa com a Co-Chairman del Consultation and Outreach Group.

Ha estat delegada de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i el Canadà i co-coordina el grup de treball ‘Catalunya 2022’.