Atles de la Innovació a Catalunya
L’Atles de la Innovació a Catalunya identifica i recull casos d’estudi basats en experiències reeixides de cooperació entre els grups de recerca de les universitats públiques catalanes i les empreses en sectors econòmics molt diversos a fi de posar-les en valor i donar-les a conèixer.
Els tipus de col·laboració que s’hi inclouen són múltiples: formació dual, pràctiques professionals, prestació de serveis i consultoria, projectes de recerca i innovació, patents i llicències, transferència de coneixement i tecnologia, incubació d’empreses de base científica, etc.
Per a cada cas d’estudi, s’explica en què consisteix l’experiència de cooperació i s’analitzen els elements que hi intervenen:
Com apareix la necessitat de col·laborar entre els agents? Quins són els mecanismes per iniciar el contacte i assegurar, posteriorment, una bona interacció? Quins problemes sorgeixen i com es resolen? Quins resultats obtenen ambdues parts? etc.
Experiències de cooperació universitat-empresa
La fórmula per revolucionar el sector de la fruita
Agents implicats: Nice Fruits / UPC
Província: Barcelona
Sector econòmic: Agroalimentari
Tipus de col·laboració: Spin-off / Transferència
Província: Barcelona
Sector econòmic: Agroalimentari
Tipus de col·laboració: Spin-off / Transferència
El canvi virtual en l’organització
Agents implicats: Sigma / UPF
Província: Barcelona
Sector econòmic: Acadèmic / Tecnològic
Tipus de col·laboració: Prestació de serveis i consultoria
Província: Barcelona
Sector econòmic: Acadèmic / Tecnològic
Tipus de col·laboració: Prestació de serveis i consultoria
Creació d’un pol d’atracció turística cultural: un producte cultural viu
Agents implicats: UdG
Província: Girona
Sector econòmic: Turisme
Tipus de col·laboració: Doctorat Industrial
Província: Girona
Sector econòmic: Turisme
Tipus de col·laboració: Doctorat Industrial
Realitat augmentada per a l’experiència museística educativa
Agents implicats: CosmoCaixa / UOC
Província: Barcelona
Sector econòmic: Acadèmic / Tecnològic
Tipus de col·laboració: Transferència
Província: Barcelona
Sector econòmic: Acadèmic / Tecnològic
Tipus de col·laboració: Transferència
Pernils amb pedigrí
Agents implicats: Grup Batallé / UDL
Província: Barcelona
Sector econòmic: Agroalimentari / Genètica
Tipus de col·laboració: Transferència
Província: Barcelona
Sector econòmic: Agroalimentari / Genètica
Tipus de col·laboració: Transferència
Una col·laboració per despertar els arbres
Agents implicats: UB
Província: Barcelona
Sector econòmic: Agroalimentari / Nutrició vegetal
Tipus de col·laboració: Projecte R+D
Província: Barcelona
Sector econòmic: Agroalimentari / Nutrició vegetal
Tipus de col·laboració: Projecte R+D
El futur de l’esterilització de les begudes
Agents implicats: UAB / Ypsicon
Província: Barcelona
Sector econòmic: Agroalimentari / Químic
Tipus de col·laboració: Projecte R+D / Spin-off
Província: Barcelona
Sector econòmic: Agroalimentari / Químic
Tipus de col·laboració: Projecte R+D / Spin-off
Un projecte disruptiu per avaluar el risc cardiovascular en pacients d’alt risc
Agents implicats: Biosfer Teslab / URV
Província: Tarragona
Sector econòmic: Sanitari
Tipus de col·laboració: Spin-off
Província: Tarragona
Sector econòmic: Sanitari
Tipus de col·laboració: Spin-off