• Contacte

Geis Carreras, Gemma

consellera de Recerca i Universitats del Govern de la Generalitat de Catalunya

Gemma Geis Carreras és consellera de Recerca i Universitats del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Llicenciada en Dret i doctora europea per la Universitat de Girona (UdG), l’any 2011 va ser guardonada amb el premi extraordinari de Doctorat en Dret, per la tesi “La ejecución de las sentencias urbanísticas”. Ha portat a terme estades de recerca a les Universitats de Harvard, París-Sorbona i Florència.

És professora agregada interina de Dret Administratiu de la UdG on va iniciar l’activitat docent l’any 2003. Del 2013 al 2017, va ocupar el carrèc de vicerectora de Desenvolupament Normatiu, Governança i Comunicació de la mateixa universitat.

Ha participat en projectes de recerca i transferència, relacionats amb política mediambiental i cohesió social, dret urbanístic sostenible i transparència, i xarxes de solidaritat en processos de recuperació de dones víctimes de violència de gènere.

És màster en pràctica jurídica a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i col·legiada a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Girona i portaveu del Grup Parlamentari de Junts per Catalunya (XII i XIII Legislatura).