• Contacte

Martí Estévez, Joan

director de la Unitat d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ

Joan Martí Estévez és director de la Unitat d’Estratègia Empresarial d’ACCIÓ, l’Agència de la Competitivitat per a l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, on treballa des de fa 25 anys i on, des de fa més d’una dècada, s’ha contribuït a la millora competitiva de les empreses mitjançant els clústers, introduint l’estratègia com a palanca de competitivitat.

Amb una dilatada experiència en la política de clústers tant a nivell nacional com internacional, treballa amb més de 2.000 empreses catalanes que conformen una vintena de clústers catalans com ara els de moda, gourmet, il·luminació, materials avançats, packaging o salut mental.

Economista de formació i especialista en matèria de clústers i estratègia empresarial, ha estat professor en diverses escoles de negocis i universitats. És autor del llibre: “Clústers: estratègies guanyadores i treball en equip” (2013), on es sistematitzen els passos a seguir per engegar una iniciativa clúster amb èxit, un recorregut en clau didàctica que ens descobreix com els clústers impacten en el territori i contribueixin en la prosperitat del mateix.

Ha organitzat i liderat missions internacionals de clústers a Boston, Israel, Silicon Valley, Québec, Corea del Sud, Singapur i Nova York i ha participat com a ponent en conferències internacionals als cinc continents.