• Contacte

Rodríguez Planas, Miquel

comissionat d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona

Miquel Rodríguez Planas és, des de l’octubre de 2019, comissionat d’Agenda 2030 de l’Ajuntament de Barcelona.

Nascut el 28 de novembre de 1975, és llicenciat en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i màster en Gestió de la Informació i el Coneixement a les Organitzacions per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). També ha realitzat el Màster en Gestió Pública de les universitats UAB, Universitat Pompeu Fabra (UPF) i ESADE – Universitat Ramon Llull (URL).

Abans d’incorporar-se a l’Ajuntament de Barcelona i, des de l’any 2015, va dirigir els centres de recerca de Col·laboració Público-Privada de l’Escola de Negocis IESE –Public-Private Sector Research Center (PPSRC) i Specialist Centre on PPPs in Smart and Sustainable Cities (PPP for Cities)-, on entre d’altres, va ser responsable de la relació dels centres amb les Nacions Unides. Va ser membre de l’equip d’experts de la Comissió Econòmica de les Nacions Unides per a Europa (UNECE) en Col·laboracions Público Privades i de l’equip de treball d’aquest organisme per a la definició de l’avaluació de les Col·laboracions Público-Privades en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més, va participar en l’elaboració d’una metodologia d’avaluació dels ODS a nivell de contractes de concessions públiques i en l’anàlisi de la mateixa en diferents contractes.

Prèviament, al llarg de la seva carrera professional, va exercir de gerent de la Fundació Universitària del Bages, Campus de Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (2013-2015); gerent de la Consultoria Zohar, dedicada a la planificació estratègica per entitats del tercer sector (2011-2013); analista de polítiques públiques en matèria d’inversions a la Presidència de la Generalitat de Catalunya (2006-2010); gerent de la Fundació Amics de la Gent Gran (2004-2006); codirector d’Atenció del Públic del Fòrum Universal de les Cultures (2003-2004); i director del Departament de Carreteres del Consell Insular de Menorca (2001-2003).