• Contacte
juny 20, 2013

Es posa en marxa el Pla de doctorats industrials

La Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, les universitats públiques i privades i les entitats patronals del món empresarial van signar el passat 19 de juny el conveni per posar en marxa el Pla de doctorats industrials. D’aquesta manera, es vol impulsar i afavorir la transferència de coneixement de les universitats al teixit productiu.

Aquest programa contribuirà a la competitivitat i internacionalització de la indústria catalana, reforçarà els instruments per retenir el talent que genera el país i situarà els estudiants de doctorat en condicions de desenvolupar projectes d’R+D+I en una empresa. La primera convocatòria de doctorats industrials ja s’ha posat en marxa i cada any hi haurà noves convocatòries.

L’element central del Pla de doctorats industrials és un projecte de recerca estratègic d’una empresa en col·laboració amb una universitat, on el doctorand desenvoluparà la seva formació investigadora, que culminarà amb la presentació d’una tesi doctoral. Cada doctorand tindrà un director de tesi de la universitat i un responsable per part de l’empresa, treballarà als laboratoris de la universitat i a les instal·lacions que l’empresa tingui a Catalunya, accedirà a activitats específiques de formació amb orientació empresarial i disposarà d’un ajut per a facilitar-li la mobilitat internacional.

El Pla de doctorats industrials representa una oportunitat per a les empreses, que podran treballar amb investigadors d’alt nivell científic, accedir a equipaments i a infraestructures capdavanters, i generar oportunitats per a atreure persones de gran potencial a fi de millorar la competitivitat i la internacionalització de l’empresa. També és una oportunitat per a les universitats, que podran formar investigadors capaços d’enfrontar-se a reptes altament complexos, interdisciplinaris i exigents i, alhora, enfortir les seves relacions amb les empreses. Així mateix ho és per als estudiants, que tindran l’oportunitat de participar en un projecte d’R+D+I que pot generar un alt valor afegit al seu currículum i de ser contractats per una empresa compromesa amb la innovació i la recerca.